Vriezen, koelen en verwarmen

Delta Technics Engineering / Vriezen, koelen en verwarmen
Delta Technics Engineering heeft een volledig eigen programma verdampers ontwikkelt voor algemene toepassingen, koelcellen en vriescellen. Alle verdampers worden uitgevoerd volgens de kwaliteitsstandaard van Delta te weten : - blazende uitvoering voor optimale luchtverdeling - tussenschotten tussen ieder ventilatorgedeelte voor drukopbouw voor de verdamperbatterij - dikwandige koperen buizen - stevige lamellen - duurzame aluminium omkasting - RVS bevestigingsmaterialen - ventilatoren voorbekabeld tot een centrale aansluitdoos - ventilatoren van A-label fabrikanten welke voldoen aan de huidige ERP normering Delta verdampers zijn zodanig gedimensioneerd dat de gestelde capaciteiten in de tabellen ook echt worden behaald. Zo kunt u als klant erop vertrouwen dat datgene wat u selecteert ook echt in de praktijk wordt gehaald.

Blok verdampers

Er zijn 3 verschillende series blokverdampers in het programma.

De FMX blokverdampers zijn voor koel- en vriescellen, groente- en fruit opslag. De FMX serie kenmerkt zich door diverse capaciteitsstappen en diverse bouwhoogtes, waardoor het mogelijk is om voor iedere capaciteitsstap de juiste bouwhoogte te kunnen kiezen.

Alle modellen zijn leverbaar voor de voorhanden gangbare koudemiddelen, zoals R134a, R449A, R410A en op aanvraag CO2 of propaan. De meeste modellen zijn vanuit voorraad leverbaar. 

De FMT blokverdampers zijn specifiek ontwikkeld voor de retail, maar ook zeer geschikt voor koel- en vriescellen, groente- en fruit opslag. De FMT serie is standaard uit voorraad leverbaar, waarvan ook een aantal modellen geschikt voor CO2 60 bar uit voorraad leverbaar zijn. Alle FMT modellen zijn uitgevoerd met dezelfde ventilator diameter en type, waardoor service wordt vereenvoudigd. Alle modellen zijn optioneel leverbaar met een EC ventilator.

De FMF blokverdampers zijn ontwikkeld voor AGF toepassingen met voldoende warmtewisselend oppervlak om uitdroging van de verse producten zoveel mogelijk te beperken. De blazende uitvoering van de verdamper helpt hier natuurlijk ook om zoveel mogelijk de lucht egaal over de ruimte te verspreiden om zo de verse producten zo optimaal mogelijk te kunnen bewaren.

Voor alle verdampers is maatwerk mogelijk. De verdampers kunnen aan de specifieke eisen van de klant worden aangepast.  

Een greep uit de mogelijkheden:
- Lamellen prepainted aluminium
- Omkasting in RVS
- Scharnierende lekbak
- Andere lamelafstand dan 7 mm
- Schuin geplaatste lekbak afvoer 45°
- Heetgas ontdooiing
- Water ontdooiing

Klik hier voor het programma

Platte verdampers

De MCL verdampers zijn uitermate geschikt voor vriestoepassingen. De MCL verdampers zijn gebouwd volgens de Delta principes, vervaardigd uit recyclebare materialen, aluminium, koper en RVS. Bij de MCL verdampers is de ventilator in een schuine positie geplaatst voor een lage bouwhoogte. De MCL verdampers zijn optioneel leverbaar met een EC ventilator. De ventilatoren worden voorbekabeld tot een centrale aansluitdoos.

De MCS-MCM serie platte verdampers zijn de commerciële verdampers voor retail toepassingen en algemene koelruimtes.  Optioneel leverbaar met ESM ventilatoren voor een laag energieverbruik.

Klik hier voor het programma

Dubbelzijdig uitblazende verdampers

De dubbelzijdig uitblazende verdampers DSP van Delta zijn berekend voor de meest gangbare koudemiddelen. HIerdoor kan een korte levertijd gerealiseerd worden, voor de meeste modellen zelfs vanuit voorraad. De DSP verdampers zijn uitgevoerd met 300 mm buitenloop ventilator [DSP 6_ serie] of met een 400 mm buitenloop ventilator [DSP 8_ serie]. Voor de 300 mm DSP 6_ serie is een ESM uitvoering beschikbaar, met een zeer laag energieverbruik en een laag geluidsnviveau. Hierdoor zijn deze verdampers bij uitstek geschikt voor verwarmingsruimtes. Omdat er bij de DSP 6_ serie wordt gewerkt met tot 6 ventilatoren in lijn zijn deze verdampers ook zeer geschikt voor bloemencellen.

Alle verdampers DSP 6_ zijn leverbaar vanuit voorraad, zowel de uitvoeringen met AC ventilatoren als de uitvoeringen met ESM ventilatoren. Ook de modellen voor CO2 60 bar, de DSP 706_ ESM verdampers zijn gewoon uit voorraad leverbaar.

De DSP 8_ serie met 400 mm ventilatoren is bij uitstek geschikt voor logistieke ruimtes. De ventilatoren zijn van het type buitenloop en geschikt om op laag toerental geschakeld te worden door middel van een condensatorschakeling.

De ventilatoren worden voorbekabeld tot een centrale aansluitdoos, waarbij de bekabeling keurig door de verdampers wordt geleid voor een visueel strakke uitvoering van de verdamper en voor een hygiënische uitvoering van de lekbak. De lekbakken zijn scharnierend uitgevoerd zodat reinigen vereenvoudigd wordt.

Verdamperbatterijen
Delta Technics beschikt over eigen software en rekenmodellen om gevinde warmtewisselaars te kunnen berekenen en warmte-overdracht te kunnen simuleren. Delta kan uw vraag vertalen naar een concrete uitvoering van een warmtewisselaar. Wij beschikken over meerdere lamelgeometrieën in 3/8”, 1/2” en 5/8”. Afhankelijk van uw toepassing kiezen wij het meest geschikte patroon en buisdiameter. Wij kunnen rekenen met alle beschikbare koudemiddelen, koudedragers, vloeistoffen en stoom. Zowel voor directe expansie, condensatie, koelen, verwarmen, pomp systeem of voor stoom.

Klik hier voor het programma

Koeltorens

Mita maakt allerlei slimme oplossingen voor het afkoelen van water door middel van het adiabatische principe. Te denken valt aan open koeltorens, gesloten koeltorens of tussenvormen, de hybride uitvoering. Zoals in lijn met alle Delta producten zijn de Mita koeltorens vervaardigd uit recyclebare materialen en duurzame materialen. Door het gebruik van de duurzame materialen, gebruik van axiale ventilatoren en uitgekiende ventilatorbladen profiteert de eindgebruiker van een koeltoren met een zeer lage cost of ownership.

Het volledige leveringsprogramma van Mita is verkrijgbaar bij Delta Technics Engineering

Overige warmtewisselaars

Gevinde warmtewisselaars zijn van oorsprong onze core business, op die basis hebben wij het fundament gelegd om ons steeds verder te bekwamen in velerlei warmte overdrachtprocessen. Voor alle producten die wij leveren geldt dat wij redeneren vanuit probleemstelling naar oplossing. Daarbij bekijken we aan de hand van uw wensen en eisen samen met u alle mogelijke oplossingen. We zijn ook al jaren thuis in de wereld van warmtewisselaars die expertise gebruiken we graag om u van dienst te zijn. Wij kunnen putten uit een aanbod van diverse warmtewisselaars zoals platenwisselaars in allerlei verschijningsvormen, shell & tube wisselaars, plate & shell, co-axiaal (tube in tube) zowel voor de specifieke koeltechniek als voor andere processen.   

Back to Top