Delta Technics: meer dan verdampers

Als we praten over de producten van Delta Technics denken de meeste mensen meteen aan verdampers. Dat is niet zo vreemd, aangezien wij dit product al vanaf de beginjaren ontwerpen, produceren en leveren. Maar we doen meer. Zo zijn wij ook leverancier van alle hoofdcomponenten in de koeltechniek en zorgen wij voor maatwerk in de unitbouw.

Dit vindt u ook bij ons:

De Area I-cool unit is een plug en play transkritische Co2 oplossing.

Het bereik van het koelen gaat van 1.8 tot 30 kW en voor het vriezen van 1.7 tot 10 kW. Zelf bij een buitentemperatuur tot 43°C. Voor grotere capaciteiten kunnen meerdere units gekoppeld worden. De units zijn door de fabrikant aan de volgende testprocessen onderworpen: sterktetest van elke sectie, dichtheidstest, elektrische test, functionele test, inbedrijfstelling van het apparaat onder belasting en initiële parameter instellingen van de controller.

De I-cool units zijn voorzien van Panasonic DC compressoren en worden aangedreven door een frequentieomvormer. Een pluspunt van deze units is het grote regelbereik van de omvormer van 20 – 80% van het nominale vermogen.

Unitbouw naar wens van de klant

Delta Technics zorgt ook voor maatwerk in de unitbouwoplossingen. De unit wordt opgebouwd volgens de door u opgegeven, of samen met u bepaalde, specificaties. Of het nu gaat om een transkritische of subkritische koelinstallatie, warmtepomp of chiller, samen bepalen we de meest geschikte oplossing.

Keuzemogelijkheden hierbij zijn: binnen- of buitenopstelling, schakelkast op de machine (geplaatst of los geleverd), merk en type compressoren, warmteterugwinning.

Als een bepaalde unit meerdere keren volgens dezelfde bouwwijze is opgebouwd, spreken we over een min of meer gestandaardiseerde oplossing. Een voorbeeld hiervan is de Centrack unit.

Maatwerk als standaard

De Centrack unit is een unit voor buitenopstelling, die in verschillende uitvoeringen en capaciteiten verkrijgbaar is, maar wel volgens een gestandaardiseerd bouwprincipe. De opbouw biedt volop ruimte voor service en onderhoud. Zo zijn de buitenpanelen uit te nemen, zodat de verschillende onderdelen goed bereikbaar zijn. Een ander kenmerk is de locatie van de schakelkast. De volwaardige schakelkast is binnen in de omkasting van de unit geplaatst. Het voordeel hiervan is dat deze altijd tegen externe omstandigheden en weersinvloeden is beschermd.

Goed te weten

Het spreekt voor zich dat wij al het maatwerk opleveren met de nodige beveiliging en certificering om te voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid en wetgeving.

Wilt u meer weten over unitbouw, maatwerk of zoekt u naar een nieuwe koeltechnische oplossing? Vraag het ons telefonisch of via e-mail.